Διάγραμμα ροής παραγωγής φέτας (ή άλλο λευκό τυρί)
Παραλαβή / Ψύξη γάλακτος
Χημικός έλεγχος
Φυγοκέντρηση
Παστερίωση 72 °C / 15 δευτερόλεπτα
ή 63° C / 30 λεπτά
Δεξαμενές παστεριωμένου γάλακτος
Ψύξη υπό ανάδευση
Δεξαμενές πήξεως
Πυτιά – Πήξη
Διαίρεση πήγματος
Τοποθέτηση πήγματος σε καλούπια
Στοίβαξη
Παραμονή – Στοίβαξη (2 ώρες)
Ανατροπή – 2° αλάτισμα
Παραμονή (2 ώρες) – Δεύτερη ανατροπή
Παραμονή (20 ώρες)
Αποστοίβαξη
Τρίτο αλάτισμα
Προσωρινή συσκευασία – Παραμονή 2 μέρες
Ωρίμανση – Συντήρηση (0 < 4° C)
Ανασυσκευασία ώριμου τυριού (Α)
Ανασυσκευασία ώριμου τυριού (Β)