Διάγραμμα ροής παραγωγής φέτας (ή άλλο λευκό τυρί)

Παραλαβή / Ψύξη γάλακτος
Χημικός έλεγχος


Φυγοκέντρηση
Παστερίωση 72 °C / 15 δευτερόλεπτα
ή 63° C / 30 λεπτά


Δεξαμενές παστεριωμένου γάλακτος
Ψύξη υπό ανάδευση
Δεξαμενές πήξεως
Πυτιά – Πήξη


Διαίρεση πήγματος
Τοποθέτηση πήγματος σε καλούπια


Στοίβαξη
Παραμονή – Στοίβαξη (2 ώρες)


Ανατροπή – 2° αλάτισμα
Παραμονή (2 ώρες) – Δεύτερη ανατροπή
Παραμονή (20 ώρες)


Αποστοίβαξη
Τρίτο αλάτισμα


Προσωρινή συσκευασία – Παραμονή 2 μέρες
Ωρίμανση – Συντήρηση (0 < 4° C)


Ανασυσκευασία ώριμου τυριού (Α)
Ανασυσκευασία ώριμου τυριού (Β)
